Specificatii


ebsco academic search ultimate database promo image

Academic Search Ultimate (ASU) reprezintă cea mai cuprinzătoare bază de date multidisciplinare a EBSCO. Comparativ cu Academic Search Complete, ASU conține un număr considerabil mai mare de reviste cu text integral:

Număr de reviste Academic Search Complete Academic Search Ultimate
Reviste și magazine indexate 19033 19060
Reviste și magazine cu peer-review indexate 16971 16995
Reviste și magazine disponibile cu text integral 8812 13113
Reviste și magazine cu peer-review disponibile cu text integral 7634 11598
Reviste active cu text integral, fără acces deschis 2012 3926
Reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis 1765 3378
Reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus 1672 2607
Reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo 377 1359

ASU pune la dispoziție articole din reviste relevante de la edituri prestigioase înaintea publicării lor în format tipărit. Printre revistele disponibile cu text integral în ASU se găsește cunoscuta publicație Science.

ASU include, de asemenea, peste 75.000 de videoclipuri de la Associated Press. Actualizată lunar, această colecție de videoclipuri de la cea mai importantă agenție de știri din lume include imagini din 1930 până în prezent și ajută la completarea cercetărilor studenților.

Conținutul în acces deschis (OA) al ASU este selectat și indexat în mod riguros. Odată validate pentru a fi incluse în baza de date, revistele OA beneficiază de o indexare tematică de înaltă calitate, care facilitează regăsirea conținutului, și de trimiteri precise și actualizate la textul integral.

INFO EBSCO
INFO ACESS

ebsco academic search complete database promo image

Academic Search Complete (ASC) este a doua cea mai cuprinzătoare baze de date multidisciplinare produsă de EBSCO.

Număr de reviste Academic Search Complete
Reviste și magazine indexate 19033
Reviste și magazine cu peer-review indexate 16971
Reviste și magazine disponibile cu text integral 8812
Reviste și magazine cu peer-review disponibile cu text integral 7634
Reviste active cu text integral, fără acces deschis 2012
Reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis 1765
Reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus 1672
Reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo 377

Alături de numerele curente și arhivele publicațiilor indexate, ASC pune la dispoziție și articole din reviste relevante de la edituri prestigioase înaintea publicării lor în format tipărit. De asemenea, baza de date include peste 75.000 de videoclipuri de la Associated Press. Actualizată lunar, această colecție de videoclipuri de la cea mai importantă agenție de știri din lume include imagini din 1930 până în prezent și ajută la completarea cercetărilor studenților.

INFO EBSCO
INFO ACESS

ebsco business source ultimate database promo image

Business Source Ultimate (BSU) reprezintă cea mai cuprinzătoare bază de date din domeniul economiei și afacerilor a EBSCO. Comparativ cu Business Source Complete, BSU conține un număr considerabil mai mare de reviste cu text integral:

Număr de reviste Business Source Complete Business Source Ultimate
Reviste și magazine indexate 7387 7408
Reviste și magazine cu peer-review indexate 4216 4229
Reviste și magazine disponibile cu text integral 3719 5848
Reviste și magazine cu peer-review disponibile cu text integral 1868 3171
Reviste active cu text integral, fără acces deschis 1168 1917
Reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis 740 1118
Reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus 629 797
Reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo 264 546

BSU pune la dispoziție articole din reviste relevante de la edituri cheie înaintea publicării lor în format tipărit.

Conținutul în acces deschis (OA) al BSU este selectat și indexat în mod riguros. Odată validate pentru a fi incluse în baza de date, revistele OA beneficiază de o indexare tematică de înaltă calitate, care facilitează regăsirea conținutului, și de trimiteri precise și actualizate la textul integral.

INFO EBSCO
INFO ACESS

ebsco art full text database promo image

Art Full Text indexează 1110 reviste din domeniul artei, dintre care 778 sunt reviste cu peer-review. De asemenea, baza de date indexează peste 14000 de disertații de artă și peste 230000 de reproduceri de artă.

Număr de reviste Art Full Text
Reviste active cu text integral, fără acces deschis 139
Reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis 94
Reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus 79
Reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo 73
INFO EBSCO
INFO ACESS

ebsco applied science technology source database promo image

Applied Science & Technology Ultimate (APSTU) indexează 5800 de publicații din domeniul științelor aplicate și tehnologiei, dintre care 3030 sunt disponibile cu text integral.

Număr de reviste APSTU
Reviste active cu text integral, fără acces deschis 696
Reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis 545
Reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus 406
Reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo 293
INFO EBSCO
INFO ACESS

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) este o bază de date multidisciplinare și multilingve care cuprinde reviste științifice cu text integral publicate în țările din centrul și estul Europei (dintre care 361 de titluri provin din România).

Dintre cele aproape 2500 de reviste cu text integral, majoritatea sunt cu peer-review și sunt publicate de universități importante sau organizații științifice din regiune. Domenii acoperite: afaceri, economie, educație, științe umane, istorie, relații internaționale, drept, literatură, medicină, politică, științe sociale, STEM.

INFO EBSCO
INFO ACESS

Dentistry and Oral Sciences Source (DOSS) este singura bază de date special proiectată pentru nevoile specialiștilor în medicina dentară.

DOSS este principala resursă bazată pe dovezi care oferă un indice al literaturii din domeniul medicinei dentare și acces la textul integral al articolelor dintr-o varietate de publicații de specialitate. Baza de date acoperă numeroase domenii ale medicinei dentare, precum: stomatologie cosmetică, anesteziologie dentară, sănătate dentară publică, endodonție, odontologie medico-legală, ortodonție și ortopedie dento-facială, stomatologie pediatrică, stomatologie generală, stomatologie geriatrică, radiologie orală și maxilo-facială, patologie orală și maxilo-facială, chirurgie orală și maxilo-facială, periodonție, prostodonție etc. DOSS conține: 107 reviste active cu text integral, fără acces deschis; 97 reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis; 73 reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus; 59 reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo.

INFO EBSCO
INFO ACESS

ebsco dynamed database promo image

Dynamed este o bază de date de sinteze medicale realizate de experți din diverse domenii ale medicinei.

Este un instrument de ultimă generație care vine în sprijinul deciziilor clinice, care combină cele mai recente dovezi cu îndrumări de la experți de top și o experiență personalizată și ușor de utilizat.

INFO EBSCO
INFO ACESS

SocINDEX with Full Text este o bază de date din domeniul sociologiei care indexează aproape 6000 de publicații, dintre care aproximativ 1800 sunt disponibile cu text integral.

Baza de date conține: conține: 375 reviste active cu text integral, fără acces deschis; 368 reviste active cu text integral, cu peer-review, fără acces deschis; 319 reviste active cu text integral, fără acces deschis, indexate în Web of Science sau Scopus; 85 reviste active cu text integral, cu peer-review, cu acces deschis, fără embargo.

INFO EBSCO
INFO ACESS

cambridge logo

Cambridge Journals este o colecție care conține în prezent peste 420 de reviste stiintifice recenzate (peer-reviewed) din diferite domenii, editate de prestigioasa editura Cambridge University Press. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma online Cambridge Core. Instituțiile abonate prin intermediul consorțiului ANELIS Plus au acces la colecția integrală

Pe platforma Cambridge Core, pentru membrii consortiului ANELIS Plus sunt disponibile de asemenea peste 200 de e-book-uri de la Cambridge University Press.

INFO Cambridge
INFO ACESS

ebsco dynamed database promo image

Oxford Journals este o colecție de peste 500 de reviste de specialitate din toate disciplinele, publicate de editura OUP și în colaborare cu societăți științifice din întreaga lume. Revistele sunt disponibile cu text integral pe platforma Oxford Academic în functie de abonamentul ales de fiecare institutie:

  • FULL (colectia integrala de reviste, multidisciplinara)
  • HSS (colectie de reviste din domeniile stiintelor umane si sociale)
  • STM (colectie de reviste din domeniile stiintei, tehnologiei, medicinei)
INFO Cambridge
INFO ACESS